哈利魔法!

近日的城中話題也離不開哈利仔的魔法,有最近上畫的電影《哈利波特─鳳凰會的密令(Harry Potter And The Order Of The Phoenix)》,這套電影熱的原因除了有一班哈利仔的 Fans 外,還有一班好奇嘗試新事物的朋友,一早就在九龍灣 Maga Box 預訂了 IMAX 3D 的哈利波特,戲還未上,電影戲票己預受一萬二千多張。

哈利的魔法一浪接一浪,不單有新戲上影,昨日就連結局小說篇也向全世界同步推出,正式結束十年來的哈利魔法!大家還未接觸過哈利仔魔法的朋友,現在有一個機會,明珠台一連三個星期日,會由第一集的《神秘的魔法石》開始播放,跟著哈利仔由九又四份三號月台搭乘 Hogwarts Express(霍格華茲快車)就可到達霍格華茲魔法學校。

PS. 一般麻瓜是不能看見的 😀

3 Comments

  1. by 蚊豬 on 24 July, 2007  22:39 Reply

    你快D睇下第7集講咩之後話我知

  2. by Jo Jo on 25 July, 2007  0:11 Reply

    我一向都無興趣睇這套電影的,不過近排打NDS玩緊佢隻GAME,好好玩呀!

  3. by Jack on 25 July, 2007  2:50 Reply

    蚊豬...個本書咁厚而且又係全英文,我諗我睇完查埋字典個套戲都拍完,準備上畫了 :tongue_rolleye_ee:


    Jo Jo 今個星期日930去明珠台睇一集啦!睇完再打機就更加投入。 :lol_ee:


Leave a reply

Your email address will not be published.